ITT 2500

ITT 2500 beige

Afkomstig uit de Verenigde Staten, maar toch wereldwijd een heel bekend en befaamd model telefoon. De 2500 is de druktoetsversie van het 500 model, een toestel met kiesschijf dat sinds 1949 geleverd werd door de Bell Telephone Company, tegenwoordig AT&T. De Amerikaanse PTT zogezegd, zonder post.

De 2500 is geïntroceerd in 1967 en is de opvolger van het 1500-model, één van de eerste in grote series geproduceerde druktoetstelefoons. Zowel de 1500 als 2500 maken gebruik van DTMF (Dual Tone Multi-Frequency, toonkiezen), maar op de 1500 ontbreken de * en # toetsen.

Het 2500 model is in vele kleuren en uitvoeringen geproduceerd. De foto’s tonen een bijzonder gewone beige uitvoering.

Voorname fabrikanten waren Western Electric voor de VS en diens tegenhanger, Northern Electric voor de Canadese markt. Uiteindelijk zou vanwege de grote vraag het toestel door nog een aantal andere fabrikanten gemaakt worden, waaronder Stromberg-Carlsson en ITT, welke ook een Nederlandse tak had, de NSEM.

ITT 2500

Ook nu nog wordt dit toestel nog steeds geproduceerd, tezamen met nog een aantal varianten uit dezelfde familie. Het bedrijf Cortelco assembleert de toestellen in Corinth, Mississippi, nog steeds “Made in USA” dus.

ITT 2500 onderzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.