Contact

Heb je een opmerking, vraag, suggestie of heb je ondersteuning nodig bij het aansluiten van een oude telefoon? Geen probleem, ik help je graag.

Je kunt contact met mij opnemen via dit e-mailadres: oudetelefoons@gmail.com

Beheerder website: Jasper de Kat Angelino

N.B. Ik doe geen taxaties van apparatuur. Ik ben geen handelaar.

13 gedachtes over “Contact

 1. Hoi, mooie verzameling heb je.
  Ik heb onlangs een oranje T65 deluxe aangeschaft. Hij geeft wel een kiestoon. Maar als je het nummer (met draaischijf) wil kiezen, krijg je na elk nummer een piep die je niet zou moeten horen. Ik vraag me af je weet of ik het toestel misschien ergens zou kunnen laten nakijken. Het lijkt me leuk als ie het weer gaat doen :).
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Vriendelijke groet,
  Jacoline Heijligers
  Texel

  Like

  1. Hallo Jacoline,

   Ik help je graag. Maakt het nog verschil welk nummer je draait?
   Het is dus ook niet zo dat je steeds de kiestoon terugkrijgt?
   Ik weet trouwens niet of er iemand in de buurt van Texel zit die je evt. ook zou kunnen helpen.

   Groet,
   Jasper de Kat Angelino
   Beheerder

   Like

   1. Je kunt de bel van een T65 weer aan de praat krijgen door in de stekker een draadje te monteren tussen de EB en de B. Je zou waarschijnlijk ook de draad op de EB op de B kunnen schroeven.

    Like

 2. Heb je toevallig ook wat meer informatie over het aan sluiten van de S65?

  Heb er nu een incl. stekker & sluitdoos en wil hem graag werkend maken.

  Groeten van een ander T65 verzamelaar

  Like

  1. Behalve het aansluitschema dat op de bodemplaat geplakt zit heb ik geen documentatie over de S65. In het verleden ben ik er wel eens mee bezig geweest, maar vanwege een gebrek aan tijd is het er niet van gekomen.

   Like

 3. Heb t deels werkend.
  Kan in en uitgaand bellen. Intern oproepen maar nog niet intern praten.

  Toestel 1 . Ni is de ingang vanaf het telefoon net, nu verbinden met Ni van toestel 2 etc

  Verder is er een 60 volt gelijkrichter nodig aan te sluiten op t onderste deel bij de ~. Verder heb ik in t onderste deel alles met elkaar verbonden.
  Mis alleen nog ergens spanning voor het bovenste deel van het schema om intern te bellen.

  Er zit alleen een interne zoemer in, dus voor extern bellen heb ik een externe bel aangesloten.

  Groeten Martin

  Like

  1. Hoi Martin,

   Ik weet niet of het nog actueel is? Ik heb deze toestellen in een ver verleden aangesloten. Tussen de aansluitkastjes werd een 10x2x0,5 kabel gebruikt. Voor interne gesprekken is een gelijkrichter nodig die 6 volt gelijkspanning geeft aan te sluiten op contact A0 en B0.. De zoemer in het toestel in alleen voor interne oproepen (aansturing middels gelijkrichter 60-75 volt aan te sluiten op A9 en B9). In de aansluiting moet dan wel het toestelnummer 1-5 worden middels een draadbrugje worden toegewezen. Er was altijd een minimaal 1 externe bel aangesloten (max 2) voor de netlijn oproepen. Deze bellen moeten dan in serie geschakeld met een condensator (ook in serie)
   Verder: De netlijn (A-B) gaat toestel in (onder de knop -N- door) en dan weer toestel uit. Op het tweede toestel dan weer toestel in en zo verder. zodra je de knop N indrukt haal je de lijn naar je toe en gaat op de andere toestellen het -N- lampje branden.
   Als je vragen hebt hoor ik het wel.

   Geliked door 1 persoon

 4. Beste Dutchtelecom,

  Ik heb een ptt t65 thuis aangesloten op mijn router.
  Hij heeft maanden gewerkt (heb hem doorgelust zodat de bellen werken).
  Sinds kort werkt hij niet meer… Hij gaat wel over, maar zodra ik de hoorn van de hak afneem stoppen de bellen, maar hij neemt de telefoon niet op. Zodra ik de hoorn er weer op leg gaat hij weer door met rinkelen van de bellen. Ik vermoed dat er ergens slecht contact wordt gemaakt…

  Ik hoor graag van u!

  Met vriendelijke groet,

  Gijs Broersen

  Like

  1. Inderdaad even alle aansluitingen binnen het toestel controleren, ook de extra verbinding tussen b en EB waardoor de bel weer werkte. Het is onwaarschijnlijk maar het kan ook een probleem met het haakcontact zijn, deze heeft een transparante behuizing zodat je eenvoudig kunt controleren of alle contacten goed werken. Succes ermee!

   Jasper de Kat Angelino
   Beheerder

   Like

 5. Beste Jasper, ik heb een toestel van het type VOX 140 van PTT Telecommunicatie, kleur wit. Het vreemde is dat ik via internet volstrekt geen info over dit toestel kan vinden. Er is bovendien iets zeer unieks mee aan de hand: het toestel heeft namelijk een 4×4 DTMF-druktoets-layout, en aldus de beschikking over de 4 extra (1633 hertz) DTMF-tooncodes A/B/C/D. Volgens mij is er geen enkel ander PTT-toestel die dit heeft.

  Ik heb eerder ook de grijze variant van dit toestel gehad, maar die had deze unieke 4×4-DTMF (voorzover ik me nu nog kan herrinneren) niet. Beide versies hadden overigens wel de R-aardtoets.

  Het toestel is vermoedelijk in 1989 geproduceerd: op de printplaat staat (beide met de hand geschreven!) ‘89024-183′ en de ID-code 734-10266-AAAA02; volgens mij is die laatste een Alcatel-productcode).

  Het zou best wel eens een prototypeserie geweest kunnen zijn die uiteindelijk de grote verkoop niet heeft gehaald. Heb jij (of een andere lezer) toevallig meer informatie over dit klaarblijkelijk nogal zeldzame PTT-toestel? Als je het leuk vindt, kan ik je wel wat foto’s sturen.

  Mvg,
  Ing. A.C.F. Sierts
  (eind jaren ’90 projectleider bij Alcatel Telecom Nederland – Rijswijk)

  Geliked door 1 persoon

 6. Dag Jasper
  Ten eerste, een mooie gedetailleerde site, chapeau!!. Wel wil ik iets opmerken over de Maingau toestellen. Ze zijn wel in PTT dienst geweest, als serietoestel type 1948 en als toestel voor twee lijnen. Zo staan ze ook op de oudste foto’s van de htf 1418 monteursboekjes. Evt. kan ik, indien gewenst, foto’s leveren van voornoemde toestellen. Mvrgr, E. Klever

  Geliked door 1 persoon

  1. Helemaal correct, dank voor de aanvulling. Beide typen zijn maar heel kort in gebruik geweest en ontbreken nog in mijn collectie. Het stukje tekst is momenteel meer van toepassing op het afgebeelde, enkelvoudige toestel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.