Bellen met een kiesschijf

Vanwege moderne centrales die alleen toonkiezen accepteren, is het meestal niet meer mogelijk om met een kiesschijf een nummer te kiezen. Maar er is hoop; er zijn diverse middelen op de markt waarmee dit wél kan. Het is zeker de moeite waard om het er even over te hebben.

Voor pulskiezende toestellen heeft Frits Kieftenbelt een DTMF-printplaatje ontwikkeld die pulsen omzet in tonen. Van KS/IDK naar TDK dus. Met behulp van de instructies is het voor iedereen mogelijk om de print zelf in zijn of haar telefoon in te bouwen. De instructies voor het installeren staan op de site van PIC Basic, waarvan de link verderop staat.

Een andere optie is de DialGizmo, afkomstig uit Australië. Het transport duurt wel iets langer, maar dan heb je ook wat. De DialGizmo heeft ook een nummergeheugen, nummerherhaling en een * en # functie. Voor verdere info en bestellen verwijs ik je door naar de website van de DialGizmo.

link: website DTMF-printplaatje

link: website DialGizmo

De termen ‘kiesschijf’ en ‘draaischijf’ worden vaak door elkaar gehaald. Een kiesschijf zit op een telefoon, een draaischijf wordt gebruikt bij de spoorwegen.