Siemens & Halske Modell 26

Siemens V.Sa.tist.66c Modell 26 bouwjaar 1926

De Modell 26 uit 1926 is de allereerste uitvoering van Siemens & Halske’s voorstel voor de eerste standaardtelefoon van de Duitse Reichspost (na WWII Bundespost). Het toestel is vrijwel identiek aan de Modell 27, maar de tafeluitvoering heeft verticale spleten aan de voorkant en linker- en rechterzijde. Deze eigenschap is maar heel kort gebleven; in de loop van 1927 werden de spleten weggelaten.

Binnenwerk Siemens Modell 26

Een originele Modell 26 is tegenwoordig heel erg zeldzaam, er zijn er maar weinig van geproduceerd en veel wat er na WWII over was is gereviseerd of verschroot.

Wandtoestel Modell 26

Siemens V.Sa.wdst.38a,b bouwjaar 1927

Al vrij snel nadat de productie van de tafeltoestellen op gang was introduceerde Siemens een uitvoering voor wandbevestiging. Een Modell 26 wandtoestel onderscheiden van een Modell 27 is wat lastiger dan bij de tafeluitvoeringen, want de spleten bleven behouden. De vorm van het opleggewei is wel anders (lager model haak met meer gebogen punten) en een Modell 26 heeft geen extra doorvoeropening aan de linkerzijde van het toestel voor extra aan te sluiten apparatuur.